Peltolan torjunnat ja Kaigan loppuhetkien maali voiton takeina

Peltolan torjunnat ja Kaigan loppuhetkien maali voiton takeina

Kuva: Mia Kujala

MyPa nousi KSOY stadionilla viime hetken maalilla 2-1-voittoon Mikkelin Pallokissoista. Joel Peltola venyi ensimmäisellä puoliajalla tärkeillä hetkillä ja tatkaisumaalin iski nuori Daniel Kaiga.

Ottelun aloitus lupasi hyvää kun kotijoukkue rakensi neljän minuutin pelin jälkeen ensimmäisen maalipaikan. Sasu Hernesniemi järjesteli vahvalla pelaamisellaan rangaistusalueen sisällä vetopaikan Juho Innaselle, mutta tämän ulkosyrjällä lähtenyt laukaus jäi vaisuksi ja MiPK:n maalivahti Antti Lampinen nappasi pallon helposti hyppysiinsä.

Hyvä alku haihtui nopeasti kun MyPalla oli vaikeuksia pitää kenttätasapainoaan kuosissa ja MiPK pääsi pelaamaan keskikentän muutamaan otteeseen turhan helposti puhki kun MyPa hyökkäsi välillä jopa yli-innokkaasti.

9. minuutti oli lopulta kohtalokas kun vastahyökkäykseen lähtenyt MiPK pelasi pitkän pallon oikeaan laitaan. Vili Toppinen hävisi 1 vs 1-tilanteen laidalla turhan kevyesti ja poikittaissyöttö tavoitti takatolpalta mikkeliläisten Veikko Teräsrannan, jolla oli lopulta helppo työ sijoittaa 0-1-maali ohi MyPa-vahti Joel Peltolan.

MiPK sai johtomaalinsa jälkeen otetta pelistä. 12 minuuttia oli pelattu kun Lucas Dos Santos pujotteli rangaistusalueen vasemmalta puolelta itsensä vetopaikkaan. MyPa-vahti Joel Peltola piti kuitenkin kotijoukkueen pelissä mukana ja venytti etukulmasta upean jalkatorjunnan.

16 peliminuutin kohdalla yksi koko ottelun tärkeimmistä miehistä Joel Peltola joutui jälleen töihin. MiPK loi oikealta laidalta lähteneellä poikittaissyötöllä maalipaikan. Hyökkäyksen tueksi noussut laitapuolustaja Olli Korvenpää joutui kuitenkin pettymään Peltolan huikean venytyksen edessä

MyPan maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Elias Oijusluoma kokeili laukaustaan 26 peliminuutin jälkeen, mutta laukaus suuntautui päin MiPK-vahti Lampista. Juho Innanen sai kertaalleen pallon maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Joel Peltola joutui vielä kertaalleen torjuntahommiin 30 peliminuutin paremmalla puolella. Maaleja ei kuitenkaan enempää nähty vaan tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Toisen puoliajan alku oli enemmän sekavaa potkiskelua ja huonoja pallollisia valintoja. MiPK yritti hämmentää MyPan puolustusta laittamalla isokokoisen Ozeias Gracianon kärkeen, mutta tulos sen osalta jäi vierailijoilta laihaksi.

MyPa sai pelijuonesta kiinni tunnin kohdalla. Näkyvästi läpi ottelun pelannut Juho Innanen oli lähellä tasoittaa ottelun, mutta pallo osui valitettavasti tolppaan. Hetkeä myöhemmin MyPa sai rangaistusalueen tuntumasta vapaapotkun, mutta Antti Lampinen venyi Innasen laukauksen tielle.

64. minuutti toi lopulta kaivattua tulosta. Innanen järjesteli rangaistusalueella tekopaikan Sasu Hernesniemelle ja tämä laukoi voimalla 1-1-tasoituksen etuyläkulmaan.

Ottelu näytti valuvan vääjämättömästi kohti pistejakoa, mutta MyPa sai kuin saikin maalilaulunsa soimaan vielä kertaalleen aivan ottelun lopussa. Pelikelloon pyörähti juuri 89 minuuttia kun MyPa sai luotua vasemmalta kaistalta painetta. Vili Toppisen ensimmäinen yritys kilpistyi MiPK-puolustukseen. Kakkospallossa terävimpänä oli Daniel Kaiga, joka laukoi parhaaseen mahdolliseen aikaan ensimmäisen maalinsa MyPa-paidassa ja kotijoukkue siirtyi 2-1-johtoon.

MiPK ei enää lisäajalla saanut kirivaihdetta päälle ja MyPa piti pisteet KSOY stadionilla lukemin 2-1.

MyPan seuraava ottelu pelataan vieraskentällä, kun joukkue matkustaa 13.8. Ruokolahdelle RPS Lionsin vieraaksi.