PEPO niukasti parempi Kimpisellä

PEPO niukasti parempi Kimpisellä

Jalkapallo on maalintekopeli ja tällä kertaa siinä oli tehokkaampi kotijoukkue PEPO lukemin 2-1.

MyPa tuli otteluun vahvasti painamalla alkuminuuteilla pelin lappeenrantalaisten maalin tuntumaan, vaikkakaan hyviä tekopaikkoja ei vielä saatu aikaiseksi. Kenties paras paikka siunaantui reilusta 20 metristä toppari Veeti Laiholla, joka ampui yli.

Vartin peli jälkeen PEPOn Kalle Reponen sai hyvän paikan rankkaripisteen läheisyydestä, mutta MyPa-vahti Eetu Kangaskolkka ei joutunut torjumaan vedon karattua yli.

Jobinpostia MyPalle tuli avausjakson puolivälissä Otto Haimin loukkaannuttua ja jouduttua jättämään kentän.

Haimi: "Lähdin peittämään vastustajan syöttöä ja samalla polveen tuli osuma tai pieni vääntymä. Tilanteen jälkeen polvi oli tosi kipeä ja kävely vaikeaa, mutta nyt tuntuu paremmalta. Toivotaan, että paranee tuosta levolla."

Hän kertoo, että viime viikolla polvi kipeytyi samanlaisesta tilanteesta, ja GrIFK-ottelussa mies pystyi pelaamaan kipulääkityksen avulla.

Ottelussa vähän ennen taukoa tuttuun tapaan vaarallinen Väinö Hietala sai tilaisuuden 15 metristä, josta veto meni kuitenkin ohi. Paria minuuttia myöhemmin kaukaa annettu MyPan vapari päätyi lähelle maalia Hietalalle, joka ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään avopaikasta osuttuaan huonosti palloon. Loistava paikka tuli vähän yllättäen pallon leijailtua puolustuksen yli.

Aivan jakson lopussa tuli PEPOn paras tilanne vasemmalta alkaneesta hyökkäyksestä, joka Kangaskolkka onnistui selvittämään kulmapotkuksi.

Toisen jakson alussa PEPO sai parikin avopaikkaa, joista toisen Kangaskolkka pelasti loistavalla torjunnallaan. Ottelun jälkeen MyPan päävalmentaja Mika Pasanen kehuikin aiheesta nuoren maalivahdin otteita ja onnistumisia.

Viimeisen puolen tunnin aika tulivatkin sitten kaikki maalit. Ensin PEPO onnistui purkamaan Olli Kähkösen vasemmalta antaman keskityksen rankkarialueen ulkopuolelle, mutta se ei riittänyt Väinö Hietalan saatua jalkansa vapaaksi ja tykitettyä MyPan 0-1 -vierasjohtoon.

Heti perään MyPa näytti parastaan rakentamalla oikealta Daniel Kaigan keskityksestä tekopaikan, josta mm. Joakim Joutjärvi pääsi yrittämään maalia, mutta ei tulosta. Eikä taaskaan mennyt kauaa, kun tapahtui kotijoukkueen maalilla. Ensin Rämä ja sitten Joutjärvi pääsivät yrittämään hyvistä paikoista, mutta viimeinen yritys kilpistyi PEPO-puolustajan päähän maaliviivan tuntumassa.

Kun vapauttavaa toista maalia ei paikoista huolimatta tullut, tapahtuikin toisessa päässä nopeaan tahtiin kahdesti. Ja arkkitehti oli molemmilla kerroilla sama, vasempana pakkina pelannut PEPO-kapteeni Arttu Kotanen. Vartti ennen täyttä aikaa hänen matala keskityksensä löysi keskeltä Alex Oikkosen, joka pommitti verkkoon tasoituksen. Seuaravasta hyökkäyksestä Kotasen keskitys saatiin purettua 20 metriin maalilta, mutta sieltä Simo Kurkisuo tykitti pallon toisen kerran MyPan rysään. PEPO 2-1 -voittoon.

Tällä kertaa eivät MyPan pisteet jääneet kiinni ainakaan hyvistä maalintekopaikoista, joita tuli vielä takaa-ajoasemassakin viimeisellä kympillä.

Pasanen: "Maalintekokilpa me hävitään tällä hetkellä. Pitäisi vaan pystyä viimeistelemään paremmin."

Lukuun ottamatta lyhyttä huonoa hetkeä, jolloin PEPO iski maalinsa, Pasanen on tyytyväinen MyPan esitykseen:
"Muuten pojilta erittäin hyvä esitys. Jos vertaa talven PEPO-peleihin, niin ihan hirmu askeleita ollaan otettu sekä yksilötasolla että joukkueena."

Hänen mukaansa Kimpisellä moni mypalainen onnistui kentällä hienosti:
"Pojat teki niitä hommia, mitä oli sovittu. Topparipari (Sasu Hernesniemi & Laiho) pelasi hyvin ja kyllä keskikenttäkin."


Valokuva: Minna Tojkander

"Ei tuosta mitään muuta puuttunut kuin että oltaisiin naulattu peli. Kun johdettiin 1-0, siinä oli parikin paikkaa tehdä. Toivottavasti jatkossa saadaan pistettyä pallot maaliin," Pasanen lopettaa.

MyPalla on nyt vajaan kahden viikon ottelutauko, jonka jälkeen tahti tiivistyy:
Ke 19.6. klo 18:30 MyPa - FC Futura
Ti 25.6. klo 19:00 MyPa - PPJ
La 29.6. klo 16:00 PPJ - MyPa
Ke 3.7. klo 18:30 Reipas - MyPa