PEPO nousi harjoitusottelussa voittoon

PEPO nousi harjoitusottelussa voittoon

Lappeenrannassa pelatussa ottelussa MyPa johti pitkään, mutta lopulta PEPO oli parempi lukemin 2-1 (0-1).

MyPa lähti otteluun 15 kenttäpelaajalla, sillä poissa olivat mm. kaikki laitapakkeina paljon pelanneet pelaajat, mikä pakotti päävalmentaja Mika Pasasen muuttamaan MyPan muodostelmaa. "Meillä oli tänään viisi laitapuolustajaa pois kokoonpanosta, minkä vuoksi oli hyvä kokeilla vähän eri muodostelmia," Pasanen kertoo.

Nyt kahden topparin sijaan kentällä olikin kolme - Niko Ritola, Veeti Karppanen ja Sasu Hernesniemi - ja hyökkääjiä vain yksi, Juho Innanen. Laidoilta tulitukea hyökkäykseen antoivat Väinö Hietala ja Olli Mäkelä sekä wing-backeina pelanneet Daniel Kaiga ja Niklas Rautomäki. Keskikentän keskustassa avasivat jo totuttuun tapaan Joakim Joutjärvi ja Jasper Kostian. Antti Kaikkonen oli maalilla.

Poissa MyPan kokoonpanosta olivat myös Jari Hassel, Vili Toppinen ja Otto Haimi. Penkiltä virtaa toiselle jaksolle toivat Roni Polat, Tuomas Stadig sekä Veetit Laiho ja Niemi.

Ensimmäinen mainittavampi tilanne syntyi kymmenen minuutin kohdilla, kun kulmapotkun jälkeen pallo jäi pomppimaan PEPOn rankkarialueella, josta Niklas Rautomäki pääsi puskemaan pallon maalivahdin yli maaliin. MyPa vierasjohtoon.

Avausjakson alkupuolella tilanteita rakensi enimmäkseen vain MyPa, vaikka pallo olikin enemmän PEPOlla, mutta viimeisellä vartilla paine MyPan maalilla kasvoi. MyPan puolustus blokkaili vetoja ja keskityksiä kiitettävän hyvällä prosentilla, ja lähinnä 32. minuutilla Antti Kaikkonen joutui kunnolla töihin: ensin hän venyi kaukolaukauksen eteen ja sitten lähitorjuntaan, jonka jälkeen Kaikkonen onnistui nappaamaan pallon itselleen ennen lähellä kärkkynyttä PEPO-hyökkääjää. MyPan 1-0 -vierasjohto kesti ja tauolle mentiin johtoasemassa.

Toinenkin jakso alkoi MyPan osalta hyvällä puolustuspelillä ja pari tilanteenpoikastakin saatiin aikaiseksi, muttei mitään todella vaaarallista. Sen sijaan PEPO sai tilaisuutensa jakson puolivälissä, jolloin tilanteita syntyi muutamassa minuutissa useita.

Ensin 64. minuutilla PEPO hyökkäsi vasemmalta, mutta vaikka pallo päätyikin lähes avopaikkaan maalin eteen, tuloksena oli vain kulmapotku. Vain hetkeä myöhemmin PEPOn vapari 20 metristä päätyi aavistuksen MyPa-maalin yli. Seuraavasta hyökkäyksestä PEPO sai luotua avopaikan maalin eteen, mutta hyökkääjä ei aivan ehtinyt laittamaan palloa puolityhjään maaliin. Tasoitusmaali alkoi roikkua ilmassa.

PEPOn painostus kantoi hedelmää 78. minuutilla hieman onnekkaasti vasemmalta lähteneen keskityksen seurauksena. Kaikkonen ei saanut kopattua palloa ja PEPO-hyökkääjä pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä 1-1 -maalin.

Viimeisellä kympillä PEPO pääsi oikealta lähteneestä keskityksestä puskemaan, mutta ylärima pelasti MyPan. Sen jälkeen PEPO sai harjoitellu kulmapotkuja useita kertoja putkeen, ja viimeinen niistä päätyi puskumaaliin läheltä. PEPO 2-1 -kotijohtoon.

Ottelu päättyi Väinö Hietalan komeaan nousuun vasemmalta rankkarialueen rajoille, josta hän tarjoili keskelle loistavan tekopaikan, mutta osuma palloon ei ollut puhdas ja pallo lensi taivaalle. Hyvin pelannut MyPa joutui tyytymään tappioon.

Pasanen ottelun jälkeen: "Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että pelattiin hyvin 70 minuuttia. Molemmilla oli paikkoja tehdä maaleja ja peli oli vauhdikasta. Peli palveli kokonaisuudessaan meitä todella hyvin."

Kausi on vielä nuori ja parannettavaakin hänen mukaansa jäi: "Emme pysty vielä pitämään vauhteja yllä koko 90-minuuttista, koska peli on paljon vauhdikkaampaa kuin Kolmosessa. Meidän pitää tottua tähän joukkueena, mutta myös yksilötasolla."

"Kaiga ja Rautomäki pelasivat tänään erittäin hyvin wing-backin rooleissa. Molemmat tekivät töitä aivan hurjan määrän ja tätä me tarvitaan, kun halutaan pelaamista kehittää."

"Olen tosi tyytyväinen tänään mukana olleiden jätkien työmäärästä," Pasanen päättää.

MyPan seuraavat harjoitusottelut
La 9.3. MyPa - HJS, Lehtomäen tekonurmi
La 16.3. MyPa - PEPO, Lehtomäen tekonurmi

MyPan ensimmäiset ottelut Kakkosessa
La 13.4. FC Futura - MyPa
La 20.4. MyPa - PPJ klo 15
Pe 26.4. MyPa - Reipas klo 18.30