PEPO pehmitti MYPAN Kimpisen helteessä

PEPO pehmitti MYPAN Kimpisen helteessä

Menossa mukana Mainostoimisto Creature AD

Kuva: MYPA/Jaakko Haapala

Hellekeli pehmitti parasta terää molempien joukkueiden pelistä sunnuntai-iltapäivänä Lappeenrannan Kimpisellä. PEPO oli kuitenkin hyökkäyspelissä selkeästi vierailijaansa edellä.

Ottelun alun sävelet olivat selkeästi sellaiset, että kotijoukkue PEPO heilutteli tahtipuikkoa ja MYPA otti hyökkäyksiä vastaan. Lappeenrantalaiset pelasivat juuri niin kuin ennakkoon odotettiin, laidan kautta pyrittiin pääsemään keskustaan. Etenkin vasemmalta laidalta vahvoja nousuja tehnyt Arttu Kotanen piti MYPA-puolustusta kiireisenä. Vaarallisimman maalipaikkansa se kuitenkin rakensi vartin pelin jälkeen oikealta laidalta. Sasu Hernesniemi liukasteli omalla rangaistusalueella kohtalokkaasti ja Samu Suoraniemi pääsi ilmaiseksi maalipaikkaan. Veto livahti jo ohi MYPA-vahti Joel Peltolakin, mutta osui lopulta tolppaan ja vierasjoukkueen onneksi maaliivaa pitkin niin, että puolustus pääsi purkamaan tilanteen.

MYPA ei hyökkäyspeliään päässyt juuri esittelemään. Pallon saatuaan vierasjoukkue sortui heittelemään hätäisiä purkuja kohti PEPO:n puolustuslinjaa tai vaihtoehtoisesti sorruttiin huonoihin syöttövalintoihin. Oikeastaan ensimmäisen puoliajan ainoaksi tilanteeksi voidaan laskea kun Jussi Lanu lähetti oikealta laidalta matalan keskityksen Tomi Räikköselle. Räikkösen laukaus jäi kuitenkin kevyeksi eikä PEPO:n kokeneen veräjänvartijan Graig Hillin tarvinnut ylimääräisiä hikikarpaloita hellekelin lisäksi laukauksen torjumisen takia vuodatella. Pelikellossa juoksi 21. minuutti.

PEPO:n painostus tuotti lopulta tulosta kun se sai vapaapotkun 25 metristä. Samu Suoraniemen laukaus otti kimmokkeen MYPAn muurista ja pallo pomppi lopulta vierasjoukkueen maalivahdin Joel Peltolan harmiksi päinvastaiseen kulmaan mihin ”Jokke” oli heittäytymässä ja näin kotijoukkue sai onnenkin kautta juhlia 1-0 johto-osumaansa ottelun 22. minuutilla.

Maalipaikkojen määrästä tai oikeastaan vähyydestä kertoo se, että seuraavaa saatiin odotella aivan ensimmäisen puoliajan loppuun. PEPO:n Petrus Eskelinen kokeili kaukolaukauksensa tarkkuutta. Pallo olikin painumassa aivan yläriman alle, mutta Joel Peltolta venyi näyttävään torjuntaan ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 1-0.

Kova hellekeli oli syönyt parhaan terän molempien pelistä ensimmäisellä puoliajalla ja toinen puolisko pelistä tuntui menevän enemmän ja vähemmän pelailuksi. Kotijoukkue sentään sai muutaman maalipaikan rakenneltua ja niistä ensimmäinen tuli heti toisen puoliajan alkuun kun MYPA-vahti Peltola torjui oikealta tulleen keskityksen eteensä. Pallo näytti lipuvan vääjäämättömästi Zachary Sukundan ulottuville, mutta vierasjoukkueen puolustus ehti viimeisillä hetkillä hätiin.

Lopulta PEPO sai palkintonsa ottelun 56. minuutilla. Arttu Kotasen keskitys vasemmalta tavoitti maalin edestä Nikke Veikkasen jonka ensimmäisen yrityksen eteen Joel Peltola ehti torjumaan. Peltolan torjunnasta pallo kuitenkin pomppi takaisin Veikkasen jalkoihin josta se lopulta kimpoili verkon perukoille ja PEPO siirtyi 2-0 johtoon.

MYPAn osalta mainitsemisen arvoisia maalipaikkoja ei Kimpisellä nähty ja edellisen kotiottelun terävyyskin oli sulanut kovaan helteeseen. PEPO:lla tuntui olevan varaa tuhlailuunkin kun 66. minuutilla se pääsi karkaamaan 2 vs 1 ylivoimahyökkäykseen MYPAn nostaessa riskillä linjojaan. Lisämaalien syntyminen kariutui ainoastaan Veikkasen heikkoon syöttöön.

Vielä 72. minuutilla Leon Augosto karkasi kertaalleen MYPA-puolustuksen huolimattomuuden seurauksena, mutta tällä kertaa Joel Peltola pystyi selvittämään tilanteen. Lopulta Augoston tilanteen jälkeen Kimpisellä odoteltiin enää loppuvihellystä, jonka soidessa pisteet jäivät Lappeenrantaan lukemin 2-0.

Creature AD

Mainostoimisto Creature AD. on luova ja joustava mainostoimisto. Projektimme toteutamme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja pidämme asiakkaan ajan tasalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavan, helppokäyttöisen ja ennen kaikkea laadukkaan yhteistyön. Jos sinulla on tarve uudistaa kotisivut, verkkokauppa tai haluat kasvattaa digimarkkinoinnilla yrityksesi liikevaihtoa?

Ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoja: creaturead.fi

2-0

(1-0)

22. 1-0 Samu Suoraniemi

56. 2-0 Nikke Veikkanen

MYPA

Avauskokoonpano:

30. Joel Peltola

7. Rico Ryöpäs

10. Tomi Räikkönen (69. Khalid Kaddouri)

13. Olli Kähkönen

15. Sasu Hernesniemi

17. Jari Hassel (59. Niklas Rautomäki)

22. Jussi-Pekka Rämä

23. Jussi Lanu (46. Väinö Hietala)

24. Valtteri Kangasniemi

26. Joona Martikainen

31. Joakim Lindberg (C) (69. Joakim Joutjärvi 78. var)

 

Vaihtopelaajat:

99. Antti Kaikkonen

8. Niklas Rautomäki

9. Khalid Kaddouri

11. Joakim Joutjärvi

18. Väinö Hietala

40. Ville Majander

61. Veeti Karppanen

 

PEPO

Avauskokoonpano:

12. Graig Hill

3. Milos Josimov

4. Roope Huhtala

8. Calvin Nsombo (C) 18. var

14. Petrus Eskelinen (80. Aleksi Sainio)

16. Samu Suoraniemi

22. Arttu Kotanen

23. Leon Augusto (80. Juuso Enbuska)

24. Zachary Sukunda (90. Tuomas Vanhanen)

27. Nikke Veikkanen (71. Markus Koistinen)

40. Kalle Salmi

 

Vaihtopelaajat:

1. Miko Sederholm

2. Valtteri Maijanen

11. Juuso Enbuska

15. Eelis Heimonen

17. Aleksi Sainio

19. Markus Koistinen

20. Tuomas Vanhanen