Sarjakärki haki pisteet Saviniemestä

Sarjakärki haki pisteet Saviniemestä

Kuva: MYPA/Jaakko Haapala

Menossa mukana Mainostoimisto Creature AD

MYPA jatkaa Kakkosen A-lohkon kellarikerroksessa kun se kärsi kotikentällään tappion sarjakärki JäPS:lle. Ensimmäisen puoliajan lopun musta kahdeksan minuuttia koitui kotijoukkueen kohtaloksi.

Sarjataulukon ääripäiden taistelussa MYPA jaksoi sinnitellä ensimmäisen puolituntisen edes jollain tavalla pelissä mukana. Tosin sarjajohtaja JäPS aiheutti jo ensimmäisiä kauhunhetkiä ottelun alkuminuuteilla kun ensin Joakim Ärilä pääsi MYPA-puolustuksen keskeltä laukomaan, mutta kotijoukkeen onneksi laukaus jäi voimattomaksi ja Antti Kaikkonen poimi pallon helposti hanskoihinsa. Hetkeä myöhemmin Miro Schwalenstöcker pelattiin läpiajoon jonka Kaikkonen kuitenkin loistavasti torjui.

MYPA heräili hitaasti peliin mukaan, mutta koko alkukauden vaivanneet ongelmat hyökkäyspään viimeisellä kolmanneksella nostivat jälleen päätään. Keinot loppuivat kesken kun ratkaisuja järvenpääläisten puolustuksen murtamiseksi piti etsiä. Melko lähellä kotijoukkue oli onnistua vartin pelin jälkeen kun Olli Kähkösen oikealta laidalta tullut keskitys tavoitti takatolpalla päivystäneen Väinö Hietalan. Hietala ei kuitenkaan avopaikasta onnistunut puskemaan palloa maaliin.

Ottelu ajelehti suhteellisen tasaisesti puolen tunnin paremmalle puolelle. MYPAlla ei ollut loppujen lopuksi suuriakaan ongelmia järvenpääläisten hyökkäysien pysäyttämisessa, ei ennen kuin pelikellossa juoksi 34. minuutti. Vasemmalta laidalta tullut matala keskitys tavoitti maalin edessä päivystäneen Schwalenstöckerin, eikä tämä MYPA-puolustuksen uinahdusta jättänyt käyttämättä vaan vei joukkueensa 0-1-johtoon.

37 minuuttia oli pelattu kun JäPS oli jälleen lähellä maalintekoa. Tällä kertaa MYPA-vahti Antti Kaikkonen venyi kuitenkin upeasti Ville Aholan puskun tielle ja piti kotijoukkueen pelissä mukana.

40. peliminuutilla ei sitten enää auttanut itku markkinoilla. Tällä kertaa Ahola tarjoili paikan syntympäiviään viettäneelle Valtteri Karlssonille, joka pääsi täysin vapaasti tuuppaamaan pallon etukulmasta sisään ja tilanteeksi 0-2.

Kotijoukkueen synkkä kahdeksan minuuttinen täydentyi 42. minuutilla kun kulmapotkun jälkitilanteessa JäPS-toppari Olli Valto laukoi pallon maaliin ja tilanne oli yhtä-äkkiä jo 0-3.

Valtteri Kangasniemi herätteli pientä toivoa aivan ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkueen leirissä. Kulmapotkun jälkitilanteen seurauksena Joakim Lindberg lähetti uuden keskityksen rangaistusalueen reunalta. Pallo pomppi onnekkaasti yläriman päältä Kangasniemelle, joka nikkasi taukolukemiksi 1-3.

Toisella puoliajalla pieni toivonkipinä edes pisteestä heräsi kun MYPA aloitti puoliajan pirteästi. Niklas Rautomäki hakeutui jo jakson alussa vetopaikkaan, mutta JäPS-vahti Altti Mäkinen kuitenkin venyi torjuntaan.

57. minuutti toi lisäpontta toiveikkuuteen kun Jussi-Pekka Rämä pääsi JäPS-puolustuksen keskeltä kaventamaan tilanteeksi 2-3.

Välitön kuitti Rämän maalin jälkeen oli kuitenkin todella lähellä. Aleksi Ristola nosti oikealta laidalta hyökkäystä ja lähetti poikittaissyötön täysin vapaana olleelle Herkko Kuosalle. Luultavasti kaikki olettivat Kuosan siirtävän pallon helposti tyhjään maaliin paitsi MYPA-vahti Antti Kaikkonen. Kaikkonen venytti Kuosan laukauksen tielle poikittaisliikkeestä sellaisen torjunnan jota kelpaisi katsella mistä tahansa koosteesta. Maaginen torjunta piti kotijoukkueen toiveita edes tasapelistä edelleen hengissä.

Valitettavasti MYPA ei kuitenkaan saanut kunnon loppukiriä aikaan ja tasoitusmaali ei lopulta ollut edes lähellä. JäPS löi viimeisen naulan kotijoukkueen arkkuun kun pelikello lähestyi jo täyttä aikaa. Joukkueen kapteeni Roope Autio pääsi kulmapotkusta viimeistelemään sarjakärjen voittolukemiksi 2-4.

 

Creature AD

Mainostoimisto Creature AD. on luova ja joustava mainostoimisto. Projektimme toteutamme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja pidämme asiakkaan ajan tasalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavan, helppokäyttöisen ja ennen kaikkea laadukkaan yhteistyön. Jos sinulla on tarve uudistaa kotisivut, verkkokauppa tai haluat kasvattaa digimarkkinoinnilla yrityksesi liikevaihtoa?

Ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoja: creaturead.fi

2-4

(1-3)

34. 0-1 Miro Schwalenstöcker

40. 0-2 Valtteri Karlsson

42. 0-3 Olli Valto

44. 1-3 Valtteri Kangasniemi

57. 2-3 Jussi-Pekka Rämä

90. 2-4 Roope Autio

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen

3. Leevi Perkiö (46. Sasu Hernesniemi)

8. Niklas Rautomäki (72. Khalid Kaddouri)

13. Olli Kähkönen

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (46. Joakim Joutjärvi)

18. Väinö Hietala (66. Tomi Räikkönen)

24. Valtteri Kangasniemi

26. Joona Martikainen

27. Tommi Roponen (84. Sisu Häkälä)

31. Joakim Lindberg (C) 27. var

Vaihtopelaajat:

30. Joel Peltola

5. Kasperi Kinnunen

9. Khalid Kaddouri

10. Tomi Räikkönen

11. Joakim Joutjärvi

14. Sisu Häkälä

15. Sasu Hernesniemi

JäPS

Avauskokoonpano:

32. Altti Mäkinen

2. Valtteri Karlsson

4. Ayuub Abdi

10. Ville Ahola

15. Miro Schwalenstöcker (46. Aleksi Ristola)

16. Roope Autio (C)

17. Joakim Ärilä

19. Herkko Kuosa

25. Olli Valto

39. Vili-Petri Vänttinen

68. Ala Alaeddine (46. Teimuraz Apriamashvili)

Vaihtopelaajat:

30. Onni Haikonen

8. Tuomas Kyytsönen

13. Ahmed Alaeddine

18. Veeti Manner

22. Aleksi Ristola

27. Kalle Kurittu

77. Teimuraz Apriamashvili