SARJAKÄRKI KAATUI SAVINIEMESSÄ

SARJAKÄRKI KAATUI SAVINIEMESSÄ

Kaan Kovanen osoittautui helteisessä kelissä todelliseksi supervaihtomieheksi kun MYPA jätti sarjakärki PEPO:n ensimmäistä kertaa pisteittä tällä kaudella.

Ensimmäisen puoliajan alku oli varsin tasaista. Maalipaikoilla ei juhlittu vaikka ajoittain molemmat joukkueet pystyivät nopeilla syötöillä avaamaan omia hyökkäyksiään todella nopeasti. Viimeisen kolmanneksen ratkaisut antoivat molemmin puolin odottaa itseään.

Kotijoukkue sai solmukohdan auki ensimmäisenä ottelun 28. minuutilla. Näyttävän pallonliikuttelun päätteeksi Samuel Lindeman tarjoili syötön rangaistusalueen oikeaan reunaan Tomi Räikköselle joka ohitti tarkalla kudilla PEPO-vahti Graig Hillin ja MYPA siirtyi 1-0-johtoon.

PEPO ei pystynyt MYPAn johtomaalin jälkeen iskemään kunnolla takaisin. Tomas Turunen kotijoukkueen maalilla sai olla melko rauhassa kun edessä pelannut puolustuslinja pelasi erittäin mallikkaasti. MYPAn toinen maali olikin PEPOn tasoitusta lähempänä kun Heikki Pulkkinen oli kertaalleen unohtunut maalin eteen täysin vapaaksi, mutta kapteeni ei osunut puskuyrityksessään kunnolla palloon.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 1-0 ja MYPAlla oli toisen puoliajan alussa hyviä paikkoja pistää peli pakettiin, mutta tehot jäivät uupumaan. Jari Hassel oli äärimmäisen lähellä maalintekoa. Vain Graig Hillin upea torjunta yläkulmasta vesitti Hasselin haaveet kauden avausmaalin syntymisestä.

Ottelun ratkaisuja saatiin odotella aina viimeiselle kympille asti. PEPO tuli tasoihin 78. minuutilla kun MYPAn puolustuksen ote kirposi yhden ainoan kerran koko ottelun aikana ja Markus Koistinen pääsi lähietäisyydeltä laukomaan pallon vastustamattomasti maalin kattoon.

Kauaa Saviniemessä ei kuitenkaan tarvinnut vierasjoukkueen tasoitusmaalia murehtia. MYPA meni uudelleen johtoon ottelun 81. minuutilla. Keskialueelta lähtenyt korkea pallo tavoitti puolustuslinjan välistä Kaan Kovasen joka kääntyi ja laukoi kotijoukkueen 2-1-johtoon. Kovanen oli tullut vain kymmenisen minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle jalkakrampista kärsineen Jari Hasselin tilalle.

Ja vain pari minuuttia tästä ja taas Saviniemessä juhlittiin. MYPA lähti oikean laidan kautta nopeaan hyökkäykseen jossa hyökkäystä nosti lauantain parhaimmistoon kuulunut Tomi Räikkönen. Räikkönen syötti oikealta takaviistoon ja supervaihtomies Kovanen laukoi ottelun voittolukemiksi 3-1.

Voitto sarjakärjestä tiesi myös sitä, että MYPA nousi sarjataulukossa sijalle neljä.

MYPAn pelit jatkuvat vierasottelulla 28.7 Järvenpäässä JäPS:ä vastaan.

 

 

 

3-1

(1-0)

28. 1-0 Tomi Räikkönen (MYPA)

78. 1-1 Markus Koistinen (PEPO)

81. 2-1 Kaan Kovanen (MYPA)

83. 3-1 Kaan Kovanen (MYPA)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

8. Heikki Pulkkinen (C) 39. var

9. Samuel Lindeman

10. Tomi Räikkönen (90. Samuel Arponen)

14. Simo Majander

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (70. Kaan Kovanen)

18. Oskari Nurminen

21. Paavo Kujala (59. Olli Kähkönen)

22. Kaarel Usta

25. Tomas Turunen (mv)

 

Vaihtopelaajat:

3. Leevi Perkiö

5. Kaan Kovanen

6. Joonas Tiihonen

12. Miika Korpela (mv)

13. Olli Kähkönen

20. Samuel Arponen

PEPO

Avauskokoonpano:

5. Arttu Kotanen

8. Jens Harju

9. Eetu Suoraniemi (46. Hermes Palomino)

10. Jerry Särkkä (85. Markus Kyläheiko)

12. Graig Hill (mv)

14. Petteri Rönkkö (80. Tomi Karttunen)

15. Joel Laitinen

17. Alieu Ceesay

19. Markus Koistinen

20. Jonathan Dunyin

23. Alex Oikkonen

 

Vaihtopelaajat:

3. Markus Kyläheiko

6. Iivo Jaako

13. Antti Voutilainen

16. Tomi Karttunen

27. Nikke Veikkanen

30. Simo Partinen (mv)

78. Hermes Palomino