Tommi Roponen palaa MyPaan - se kaivattu maalitykki?

Tommi Roponen palaa MyPaan - se kaivattu maalitykki?

21-vuotias Roponen on pelannut lähes koko uransa kouvolalaisjoukkueissa, mutta kauden 2022 hän oli kirjoilla muualla Kaakkois-Suomessa.

Ensimmäiset aikuisten ottelunsa Roponen pelasi kaudella 2018, ollessaan vasta 17-vuotias. Hän debytoi MyPan paidassa Saviniemen stadionilla NJS:ää vastaan ottelussa, jonka MyPa voitti 2-0. Roponen pelasi myös molemmissa nousukarsintaotteluissa TPV:tä vastaan paikasta Ykköseen. TPV oli tällöin niukasti parempi, mutta MyPa pääsi silti kabinetin kautta Ykköseen kaudeksi 2019. Mainittakoon, että kauden 2019 ikimuistoisessa, toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa MyPa maksoi kalavelat TPV:lle nousemalla Saviniemessä 0-2 -tappiotilanteesta riemukkaaseen 3-2 -voittoon, jolla vamistui sarjapaikka Ykköseen myös kaudeksi 2020, vaikka kauden aikana pahimmillaan MyPalla oli eroa säilyjän paikkaan jo runsaasti.

Kaudella 2021 Roponen oli MyPan paras maalintekijä Kakkosessa, toiseksi paras oli Jussi-Pekka Rämä kahdeksalla maalillaan. Päättyneen kauden Roponen vietti PEPOn riveissä, mutta kävi lainalla muuallakin. Roponen: "PEPOssa oli haastava alkukausi ja vastuuta tuli niin vähän, että kysyin olisiko mahdollista lähteä lainalle. Onneksi pääsin PeKaan, että sain edes muutaman 90-minuuttisen viime kaudelle. Kokonaisuudessaan kausi oli haastava. Nyt ainakin tiedän, mitä Ykkösen taso vaatii." Ykköstä pelanneen PEPOn ja Kakkosta pelanneen PeKan lisäksi Roponen kävi päättyneellä kaudella pelaamassa yhden ottelun Imatran Palloseuran riveissä Kolmosta.

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarelan kuvasi aiemmin Jari Hasselia häräksi, ja toistaa vertauksen nyt Roposeen liittyen: "Roponen on joukkueen toinen härkä, menee eikä meinaa tilanteisiin. Vauhtia on, ehkä joskus pikkuisen liikaakin. Kovan työmoraalin omaava pelaaja, joka viihtyy kärkipelaajana, mutta onko paikka oikea, sen tuleva talvi osoittaa. Harjoitukset ovat osoittaneet, että myös toisenlaiseen rooliin on hyvät ominaisuudet. On rooli mikä tahansa, uskon että hänestä on joukkueelle paljon iloa." Härkämäisiin otteisiin viittaa myös Roponen itse: "Olen määrätietoinen ja tulinen pelaaja. Vahvuuteni on boksipelaaminen ja fyysisyys. Turhaudun liian helposti ja tottakai pallotatsin tulisi olla parempi." Roponen pitää itseään nimenomaan keskushyökkääjänä: "Eniten olen urani aikana pelannut keskushyökkääjänä ja se on käytännössä paras paikkani. Tykkään pelata muitakin hyökkäyksen pelipaikkoja, ja parhaan kauteni pelasinkin laiturina aika vapaassa roolissa."

Ensi kaudelle haasteita tuo isänmaan palvelukseen astuminen, mikä vaikutti myös MyPaan tuloon: "Varusmiespalveluksen ohella mielestäni paras vaihtoehto. Ja tietysti olisi hienoa olla nostamassa MyPaa taas sinne, mihin se kuuluu. Tavoitteistaan jalkapalloilijan uralla Roponen lausuu, enemmän tai vähemmän leikillään näin: "Maailmanmestaruus."