Tuomas Stadig vahvistaa MyPan alakertaa

Tuomas Stadig vahvistaa MyPan alakertaa

Kajossa, Kajon ja Susien yhteisjoukkueissa ja myöhemmin KJP:ssä juniorivuotensa viettänyt Stadig siirtyy MyPaan.

Viime kaudella KJP:n P17-joukkueessa Stadig, 16, kuului vakioavauskokoonpanoon pelaten lähes kaikissa otteluissa täydet minuutit, mitä selittänee muun osaamisen lisäksi Stadigin vahvuus: "Vahvuutenani on kova kestävyys- ja juoksukunto." Jo kaudella 2021, ollessaan vasta 15-vuotias, Stadig esiintyi kymmenen kertaa 17-vuotiaiden SM-sarjassa, jossa hänen joukkuekavereinaan oli monia hänen tapaansa MyPassa ensi kaudella esiintyviä pelaajia. Näitä ovat ainakin Panu Pykäläinen, Daniel Kaiga, Veeti Karppanen ja Olli Mäkelä sekä aiemmin MyPan riveissä nähty Joakim Joutjärvi.

Laitapuolustajana ja keskikentän pohjalla pelaava Stadig kertoo vahvuudekseen myös pallon riistämisen. Päävalmentaja Jyrki Saarela: "Stadig on valmentajan ihannepelaaja. Tuppi pyrkii aina täydelliseen suoritukseen virheitä pelkäämättä. Yllättävä nuori pelaaja, joka ei väistä ketään kentällä. Asenne on aina 100%." Nuorella miehellä on luonnollisesti vielä monia vuosia aikaa kehittyä pelaajana, jotta pidemmän aikavälin tavoitteet toteutuisivat: "Tavoitteena on myöhemmin urallani päästä pelaamaan kansallisella kärkitasolla ja olisi myös hienoa päästä edustamaan Suomen maajoukkuetta. Kehitettävää minulla on varsinkin fyysisellä puolella."

Stadigin sopimusta edelsi lukuisten muiden pelaajien tavoin try-out -harjoitukset, joihin hänkin osallistui. "Try-outeilla oli hyvä ja kova meininki. Treenit olivat kovia ja vauhdikkaita. Pelaajia oli aika paljon." Ensi kauden tavoitteistaan vuonna 2005 syntynyt Stadig kertoo näin: "Tavoitteeni ensi kaudelle on kehittyä kokonaisvaltaisesti pelaajana ja saada mahdollisimman paljon peliaikaa."