USTA JATKAA PUNAPAIDOISSA

USTA JATKAA PUNAPAIDOISSA

Virolainen Kaarel Usta nähdään Saviniemessä myös ensi kaudella.

Viime kaudella joukkueen luottopelaajiin kuulunut Kaarel Usta, 19, on allekirjoittanut MYPAn kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Usta on aikaisemmin totuttu näkemään kentällä hyökkäävässä roolissa, mutta viime kaudella nuorukainen otti paikkansa keskikentän pohjalta.

Ustalla oli ottajia ulkomaita myöten jopa pääsarjatasolta, joten MYPAn päävalmentaja on erittäin tyytyväinen luottopelaajansa jatkoon.
- Tiedän että hänellä oli muitakin tarjouksia, joten olen todella tyytyväinen että hän halusi jäädä tänne jatkamaan meidän projektia, Karjalainen kertoo.

Karjalainen luonnehtii Ustaa monipuoliseksi pelaajaksi ja erilaiseksi johtajaksi. Päävalmentaja toteaa miehen sopivan täydellisesti MYPAn joukkueeseen.
- Kaarel on erilainen johtaja kentällä. Hän on hiljainen, mutta hän johtaa teoillansa. Hän tekee sen tarvittavan alaspäin juoksun tai sen herättävän liukutaklauksen juuri kun joukkue sellaista sytytystä tarvitsee. Se että hän hylkäsi muut tarjoukset ja päätti jäädä tänne kertoo että hän haluaa pelata logolle paidassa.

Joukkueen rakentaminen on Karjalaisen mukaan hyvällä mallilla, vaikka sopimuksia onkin julkaistu vasta viisi.
- Tietenkin epätietoisuus sarjatasosta on vaikuttanut joukkueen rakentamiseen, mutta olemme sopineet asioista jo useamman pelaajan kanssa. Pelaajia on kuitenkin lomilla ja opiskelemassa, joten allekirjoitamme sopimukset kun palaamme tammikuussa harjoituksiin, Karjalainen vakuuttaa.

- Olemme suunnitelleet toimintaamme myös pidemmälle eteenpäin. Kuten Kaarelin kanssa, niin myös muutaman muun pelaajan kanssa tulemme tekemään pitempiä sopimuksia jotta pystymme tuomaan toimintaamme jatkuvuutta. Olen todella tyytyväinen tilanteeseen, Karjalainen paljastaa.