Veeti Niemi vahvistamaan MyPan hyökkäystä

Veeti Niemi vahvistamaan MyPan hyökkäystä

Kumussa, Susissa ja KJP:ssa juniorivuotensa viettänyt 2006 syntynyt Niemi debytoi aikuisten tasolla jo kaudella 2021 KJP:ssä. Ensi kaudella hän taistelee peliajasta Saviniemessä.

Niemi osaa pelata monessa roolissa hyökkäyksessä: "Pystyn pelaamaan kärjessä, molemissa laidoissa ja kymppipaikalla." Päävalmentaja Saarela Niemestä: "Yllättäjä sanan varsinaisessa merkityksessä. Seurasin muutaman P17 -pelin viime kaudella, eikä Veeti oikein jäänyt mieleen. Hän on kyllä kuin uusi pelaaja, hyökkääjä / 10-paikka ominaisuuksien puolesta. Ikäisekseen aika voimapesä, jolla tulinen vasen jalka. Kun asenne ja tahto säilyy, niin hyvä tulee."

Niemi kuului KJP:n P17-joukkueen avainpelaajiin kaudella 2021, kun joukkue pelasi ikäluokkansa SM-sarjaa, vaikka Niemi täytti vasta 15 vuotta sinä vuonna. Hän teki viisi maalia 17 ottelussa. Kaudella 2022 hän teki P17 Ykkösessä yhdeksän maalia 20 ottelussa. Niemi muistelee päättyneen kauden maalejaan: "Vasemmalla jalalla olen vahva ja sillä teen maalini yleensä. Pari maalia viime kaudella tuli maalivahdin nopeista avauksista." Vahvuuksistaan Niemi kertoo näin: "Vahvuuteni ovat 1v1-tilanteet ja vasen jalka. Oikea jalka on heikkous ja se on myös iso kehittämiskohde. Myös maalinteko vaatii hieman kehittämistä."

Niemi osallistui MyPan try-out -jaksoon muutamia viikkoja sitten ja koki ne positiivisesti: "Try-outit oli kovat ja mukana oli paljon porukkaa, hyvä fiilis oli try-outeilla!" Useat KJP:n aikaiset joukkuekaverit ovat saaneet sopimuksen MyPaan ensi kaudeksi, mikä on Niemen mieleen: "On kiva että tuttuja pelaa samassa joukkueessa, tulee hyvä fiilis kun tuntee jo valmiiksi pelaajia ja millaisia he ovat." MyPassa ensi kaudella pelaavista pelaaijsta mm. Daniel Kaiga, Panu Pykäläinen, Tuomas Stadig ja Vilho Katajala ovat edustaneet samoja KJP:n juniorijoukkueita kuin Niemi.

Niemen tavoitteita ensi kaudelle ovat mm. terveys ja peliaika: "Tavoitteena on harjoitella hyvin ja pysyä kunnossa, myös peliaikaa on tavoite saada ensi kaudella." Myöhemmin urallaan Niemi haluaa edetä kauas Kymenlaakson ulkopuolelle: "Päästä pelaamaan ulkomaille on tavoite tällä hetkellä."