Vierastappio JäPS/47:lle

Vierastappio JäPS/47:lle

Maaleja nähtiin hämärtyvässä Järvenpään illassa kahdeksan kappaletta, mutta MyPalle niistä tuli vain kolme.

Runsaasta maalimäärästä huolimatta kenties yksi kentän kirkkaimmista tähti oli tällä kertaa erotuomari Lina Lehtovaara, joka on tuomaroinut kansainvälisillä kentillä aina naisten EM- ja MM-kilpailuista lähtien. Tällä kaudella hän on tuomaroinut Suomen kentillä mm. Veikkausliigassa ja Ykkösessä sekä Kansallisessa liigassa. Tämä ottelu oli kauden ensimmäinen Kakkosessa.

Itse ottelussa, n. vartin pelin jälkeen JäPS/47 sai aikaiseksi pahan vedon vasempaan alanurkkaan 20 metristä, mutta paluun MyPan maalille tehnyt Antti Kaikkonen torjui.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkueen Jaakko Sivunen ampui vaarallisesti samoilta etäisyyksiltä, onneksi ohi. Viittä minuuttia myöhemmin Sivunen ampui taas vaarallisesti rankkarialueen rajoilta, tosin MyPan onneksi kohti Kaikkosta, joka hoiti tilanteen.

Avausjakso oli pallonhallinnan suhteen kohtuullisen tasainen, mutta maalipaikat menivät järvenpääläisten eduksi. Melko tasaista oli, kunnes ei enää ollutkaan tasaista. Puolen tunnin pelin jälkeen alkoi nimittäin rytistä.

JäPS/47 avasi maalitilinsä vasemmalta annetusta kulmapotkusta. Ensimmäisen puskun MyPa vielä selvitti, mutta toista kertaa ei pallon eteen ehditty, vaan kapteeni Olli Valto upotti sen MyPan rysään.

Vain hetkeä myöhemmin vasemmalta annettu JäPS/47:n kulmapotku upposi jälleen maaliin. Taka-alueelle oli jäänyt täysin vapaaksi Justin Thomas, joka käytti tilaisuutensa ja puski järvenpääläiset 2-0 -johtoon.

Ja vielä kolmannen kerran sama juttu. Järvenpääläisten vasemmalta annettu kulmapotku päätyi muutaman pompun kautta taas MyPan maaliin. Tällä kertaa maalintekijänä Joona Järvinen. Aikaa ensimmäisen ja kolmannen maalin välillä oli vain n. seitsemän minuuttia.

Heti perään oli lähellä neljäskin maali, kun huono syöttö alaspäin kääntyi järvenpääläisten avopaikaksi, mutta Kaikkonen yhdessä puolustuslinjan kanssa selvitti tilanteen juuri ja juuri.

MyPa ei luovuttanut tauolla, päinvastoin. Hyökkäysvoimaa otettiin lisää puolustuksen kustannuksella, ja paikkoja alkoi tulla järvenpääläistenkin päähän. Ensin MyPa sai tilaisuutensa kulmapotkusta, mutta Sasu Hernesniemen pusku meni hiukan ohi. Seuraavaksi oikealle toisella jaksolla siirtynyt Väinö Hietala pelasi Jussi-Pekka Rämälle avopaikan maalin eteen, valitettavasti maalitykin viimeistely vain ontui eikä kavennusta syntynyt.

Kovasti yritti MyPa tulla peliin mukaan, mutta yli ja ohi menivät lupaavat puskuyritykset. Lopulta parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa vaihtomies Otto Haimi onnistui kaventamaan lukemia ottelun teemaan sopivasti, eli puskemalla. Valitettavasti seuraavasta hyökkäyksestä tuli JäPS/47:n kuitti 4-1:een, ja kuinkas muuten kuin puskemalla. Tekijänä vaihtomies Miko Koskelainen.

JäPS/47:n Koskelainen teki vartti ennen täyttä aikaa vielä toisenkin maalin, ja komean yksilösuorituksen jälkeen tekikin. Pitkä kuljetus vasemmalle sivustalle ja veto ohi vastaantulleen Kaikkosen. 5-1 järvenpääläisten hyväksi.

MyPan pitkä avaus puolustuslinjasta löysi oikealta laidalta keskelle leikanneen Haimin n. 85 minuutin kohdilla. Nuori mies onnistui ohittamaan vartijansa ja ujuttamaan pallon toisen kerran reppuun.

Loppulukemat ja MyPan kolmannen maalin laukoi vaparista 18 metristä, hiukan vasemmalta puolelta MyPan Juho Innanen komeasti etuylänurkkaan. Aika loppui kuitenkin kesken ja JäPS/47 vei kolme pistettä lukemin 5-3.

   
Valokuvat: Minna Tojkander

Kolme maalia kulmapotkuista vastustajalle ei ole koskaan hyvä juttu. Päävalmentaja Mika Pasanen: "Meillä oli niihin kulmapotkuihin suunnitelma. Niissä oltiin tänään lapasia ja se valitettavasti ratkaisi pelin tänään.

Toisesta jaksosta Pasanen antaa kehuja pelaajille: "Tehtiin vaihtoja, jätkät rupesi pelaamaan ja laitettiin kaikki likoon. Tuollaista toivoisi alusta saakka."

"Eteenpäin, seuraavaa peliä kohti," Pasanen lopettaa.

MyPan seuraavat ottelut
Pe 31.5. klo 18:30 MyPa - GrIFK
Pe 7.6. klo 18:30 PEPO - MyPa
Ke 19.6. klo 18:30 MyPa - FC Futura