Vihdoinkin voitto

Vihdoinkin voitto

Menossa mukana Mainostoimisto Creature AD

Kuva: MYPA/Jaakko Haapala

MYPA palasi vihdoinkin voittojen tielle. Joukkue intoutui Tommi Roposen ja Jussi-Pekka Rämän johdolla tehtailemaan peräti viisi maalia Pallokerho Keski-Uusimaan verkkoon.

Salama-alut eivät ole olleet tällä kaudella sitä ominaisinta MYPAA, mutta lauantai-iltapäivä toi tähän ainakin hetkellisen muutoksen. Jussi-Pekka Rämä vei kotijoukkueen johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla, kun maalitykille pelattiin loistava pallo puolustuksen selustaan ja Rämän ei käytännössä tarvinnut kuin siirtää pallo yhdellä kosketuksella ohi PKKU:n maalivahdin Robin Källmanin.

Terävällä jalalla ja päättäväisellä peli-ilmeellä otteluun lähtenyt kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisen puolituntisen. Vierailijoiden ainoaksi mainittavaksi paikaksi jäi yhdeksän minuutin pelin jälkeen Kailash Bhandarin laukaus jonka MYPA-puolustus ehti kuitenkin blokkaamaan.

2-0 maali oli äärimmäisen lähellä kun 17 minuuttia oli pelattu. Niklas Rautomäen lähes 30 metristä laukoma vapaapotku osui tolppaan. Jatkopallossa ensimmäisenä paikalla oli Rämä, mutta tämä ei onnistunut siirtämään palloa maaliin.

Punavalkoiset vyöryttivät hyökkäyksiä kohti PKKU:n maalia ja seuraava avopaikka osui 19 minuutin pelin jälkeen erikoistilanteen jälkeen ylös jääneelle toppari Sasu Hernesniemelle. Tomi Räikkönen tarjoili syötön, mutta Hernesniemen kääntö hyvästä paikasta meni valitettavasti takakulmasta ohi.

Samba saatiin KSOY stadionilla vihdoin toistamiseen soimaan kun ensin Tomi Räikkönen laukoi pallon kohti etukulmaa, jonka Källman PKKU:n maalilla torjui kulmapotkuksi. Kulmapotkusta pallo pienen hässäköinnin jälkeen ajautui lopulta Joakim Joutjärvelle ja ensimmäisellä puoliajalla ehdottomaan MYPA-pelaajien aatelistoon kuulunut nuori mies täräytti pallon komeasti vitosen rajan oikealta kulmalta maalin takanurkkaan kun pelikellossa juoksi 22. peliminuutti.

Maittavan alun jälkeen MYPAn esityksessä tapahtui kuitenkin jotain. Taso notkahti kuin taikaiskusta ja notkahdus kostautui kun ottelun 33. peliminuutilla PKKU:n Hugo Toivonen pääsi karkaamaan oikealta laidalta läpi, kiersi taitavasti MYPA-vahti Antti Kaikkosen ja kavensi lukemiksi 2-1. Vahva alku näytti valuneen viemäristä alas kun 43 minuutin pelin jälkeen Martin Salin ohjasi maalin edestä pallon verkkoon, mutta paitsioliputus sai koko KSOY stadionin huokaisemaan syvästä helpotuksesta.

Lopulta myös puoliaikavihellys tuli erittäin hyvään saumaan ja MYPA pääsi viettämään taukoa 2-1-johdossa.

MYPA joutui toisen puoliajan alkuun tekemään pakon sanelemia vaihtoja kun jalkavaivojen takia vaihtoa pyytänyt toppari Leevi Perkiö ja vatsavaivoista kärsinyt keskikentän taikuri Joakim Joutjärvi joutuivat tulemaan vaihtoon. Tilalle tulivat Ahmed Said Ahmed ja Joakim Lindberg.

Ensimmäiset minuutit toiselta jaksolta eivät vielä ihmeitä luvanneet. MYPA ei ollut täysin päässyt tauolla suvantovaiheestaan eroon, mutta onneksi puolustus ja viimeisenä lukkona maalivahti Kaikkonen hoitivat tonttinsa mallikkaasti.

Helpotusta toi onneksi ottelu 55. peliminuutti kun MYPA sai hankittua kulmapotkun. Tomi Räikkösen lähettämään palloon korkeimmalle nousi lopulta Tommi Roponen joka pukkasi lauantai-iltapäivän ensimmäisen osumansa ja vaihtoi lukemiksi 3-1.

MYPA näytti menevän menojaan viimeistään siinä vaiheessa kun Roponen tehtaili toisen osumansa 64. minuutilla. Tilanne sai alkunsa MYPAn vasemman laitapuolustajan tontilla vahvan pelin pelanneen Joona Martikaisen loistavasta keskialueen katkosta, josta pallo saatiin toimitettua kliinisesti viimeistelleelle Roposelle.

Hätää ei Roposen 4-1-maalin jälkeen pitänyt enää olla, mutta PKKU kampesi itsensä kuitenkin vielä jollain tavalla peliin mukaan. Matti Nevalainen laittoi MYPA-puolustuksen keskeltä pomppujen kautta ottelun 74. minuutilla Antti Kaikkosen kertaalleen kaivamaan pallon maalistaan ja vierailijat nousivat vielä kahden maalin päähän.

MYPA päätti kuitenkin vierailijoiden pyristelyt komealla tavalla. PKKU:n muuriin lauotun vapaapotkun jälkimainingeista pallon sai vasemmalla laidalla Jussi Lanu. Lanu heitti loistavan puolen vaihdon oikealle laidalle Jari Hasselille. Hassel nosti katseensa ja lähetti loisteliaan poikkikentän syötön pystyjuoksun tehneelle Jussi-Pekka Rämälle. Rämä karkasi nokikkain PKKU-vahti Källmanin kanssa. Ensimmäinen yritys kilpistyi Källmanin torjuntaan, mutta paluupallon Rämä nappasi itselleen, kiersi maalivahdin ja laittoi pallon lopulta toistamiseen maaliin ja sinetöi ottelun loppulukemiksi 5-2.

Kolme pistettä huojensi silminnähden myös päävalmentaja Marko Honkasta.

-Oli aistittavissa jo ennen peliä, että ollaan latautuneita ja haetaan tosissaan voittoa. Aloitus oli ok, mutta sitten ensimmäisen puoliajan lopussa annettiin turhaan yliotetta kaverille ja he hallitsivat sitä. Toisella puoliajalla jätkiltä tuli kuitenkin sellainen ryhtiliike, että saatin hoidettua voitto kotiin.

Pientä miettimisen aihetta jätti kuitenkin juuri ensimmäisen puoliajan suvantovaihe vahvan alun jälkeen. Syitä pelin sisällä tapahtuville pienille notkahduksille on Honkasen mukaan yritetty miettiä joukkueen sisällä.

-Kyllä me ollaan sitä joukkueen kanssa käyty läpi. Sitä on vaikea sanoa onko se vastustajan hyvyyttä vai meidän huonoutta. Nyt oli kuitenkin mielestäni sellainen 90 minuuttinen, että vaikka oltiin vähän vaiheessa, niin pystyttiin suojaamaan omaa maalia hyvin ja Kaikkonen maalissa oli sitten viimeinen lukko.

Joakim Joutjärven vaihto heti toisen puoliajan alkuun aiheutti varmasti hämmennystä, etenkin kun nuori mies oli joukkueen kiistatonta parhaimmistoa. Päävalmentaja Honkanen paljasti kuitenkin inhimillisen syyn vaihdon taustalla, joka ei millään tavalla liittynyt pelillisiin asioihin.

-”Jokella” tuli maha kipeäksi. Ajateltiin että menee vielä toiselle puoliajalle 10-15 minuutiksi kun Joakim Lindbergillä on ollut nilkkavaivoja, mutta päätettiin sitten laittaa puoliajalla Lindberg kentälle. Pelillisistä syistä ei ollut kysymys. Joutjärvi sekä Lindberg pelasivat molemmat hyvin.

MYPAn tiivis pelitahti jatkuu, sillä seuraava peli odottelee jo tiistaina 3.8 kun KSOY stadionille vieraaksi saapuu A-lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Atlantis FC.

Creature AD

Mainostoimisto Creature AD. on luova ja joustava mainostoimisto. Projektimme toteutamme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja pidämme asiakkaan ajan tasalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavan, helppokäyttöisen ja ennen kaikkea laadukkaan yhteistyön. Jos sinulla on tarve uudistaa kotisivut, verkkokauppa tai haluat kasvattaa digimarkkinoinnilla yrityksesi liikevaihtoa?  

Ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoja: creaturead.fi

5-2

(2-1)

2. 1-0 Jussi-Pekka Rämä

22. 2-0 Joakim Joutjärvi

33. 2-1 Hugo Toivonen

55. 3-1 Tommi Roponen

64. 4-1 Tommi Roponen

74. 4-2 Matti Nevalainen

88. 5-2 Jussi-Pekka Rämä

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen (mv)

3. Leevi Perkiö 35. var (46. Ahmed Said Ahmed 86. var)

7. Rico Ryöpäs

8. Niklas Rautomäki 68. var

10. Tomi Räikkönen (C) (66. Jussi Lanu)

11. Joakim Joutjärvi (46. Joakim Lindberg)

13. Olli Kähkönen (70. Kasperi Kinnunen)

15. Sasu Hernesniemi

16. Jussi-Pekka Rämä

26. Joona Martikainen

27. Tommi Roponen (74. Jari Hassel)

Vaihtopelaajat:

30. Joel Peltola (mv)

4. Ahmed Said Ahmed

5. Kasperi Kinnunen

17. Jari Hassel

22. Oskari Pasanen

23. Jussi Lanu

31. Joakim Lindberg

PK K-U

Avauskokoonpano:

1. Robin Källman (mv) (C)

5. Benjamin Dahlström (66. Tuomas Kovanen)

10. Leo Ussher

11. Jaakko Rantanen (66. Verneri Olin)

15. Hugo Toivonen

16. Roni Mäkilä

18. Martin Salin 35. var (81. Lassi Eronen)

20. Peter Sihvonen (32. Matti Nevalainen (66. EeroKorpela))

22. Ossi Jaakkola

26. Kailash Bhandari

32. Eero Korpela

Vaihtopelaajat:

2. Mikko Nevalainen

19. Tuomas Kovanen

34. Verneri Olin

35. Lassi Eronen

36. Matti Nevalainen