Vilho Katajala kasvattajaseuraansa MyPaan

Vilho Katajala kasvattajaseuraansa MyPaan

"Olen Myllykoskelta ja Myllykoski on aina minun kotini. Täällä on kiva ja rauhallista asua. MyPa merkitsee minulle paljon pelaajana ja olen aina pikkupojasta asti halunnut edustaa MyPan edustusjoukkuetta. 5-6 -vuotiaana lähdin Mypan järjestämään pallokouluun ja siitä harrastus alkoi. On tosi hienoa, että saan edustaa joukkuetta seuraavalla kaudella."

Katajala pelasi muutamia vuosia KJP:n juniorijoukkueissa Kouvolan alueen junioritoiminnan yhdistyttyä, mutta palasi Myllykoskelle 17.9.2022 tekemään lyhyen debyytin Kolmosessa, kun MyPa kaatoi Edustus IPS:in Myllykoskella 3-1. Ensi kaudella 2005 syntynyt puolustaja Katajala haluaa kehittyä ja auttaa joukkuetta: "Tavoitteeni ensi kaudelle on auttaa joukkuetta voittamaan pelejä ja kehittyä pelaajana henkisesti sekä myös fyysisesti." Myöhemmin tavoitteena on Veikkausliiga: "Minulla on henkilökohtaisia tavoitteita pärjätä jalkapalloilijana ja haluan joskus vielä päästä Veikkausliigaan pelaamaan. Se vaatii paljon töitä ja niitä tulen tekemään, että kehityn pelaajaurallani."

Kataja kertoo try-outeista: "Treeneissä oli todella kova taso, treenit olivat hyviä ja monipuolisia. Porukan kesken oli todella hyvä henki ja siinä oppi taas tutustumaan ja näkemään uusia pelaajia ja heidän suorituksiaan. Try-outeista jäi mieleen ison porukan pelit ja uudet joukkuekaverit." Laitapakkina ja topparina pelaava Katajala pitää vahvuutenaan mm. fyysisyyttä: "Omat vahvuuteni ovat 1v1-tilanteet ja erikoistilanteet. Olen vahva ja nopea pelaaja, vasenjalkainen." Hän kertoo heikkoudekseen mm. vedon. Päävalmentaja Jyrki Saarela uskoo Katajalan haastavan jo kokeneempia toppareita: "Katajala on nuori topparikokelas, joka pistää kokeneemmat topparit panemaan parastaan joka harjoituksissa. Vilho etsii vielä parasta itsestään, mutta on tulevaisuudessa tärkeä pelaaja."