Voitto ja 10 maalia

Voitto ja 10 maalia

Sarjan pahnanpohjimmaiseksi alkukaudesta jäänyt Jäntevä jäi MyPan jalkoihin heti avausminuuteista lähtien.

MyPa sai kokoonpanoonsa mukavan monta jonkin aikaa poissa ollutta pelaajaa, joista Vili Toppinen oli jo avauskokoonpanossa. Myös loukkaantumisista toipuneet Olli Kähkönen ja Joona Martikainen olivat kokoonpanossa ja pääsivät puoliajalla kentälle omille paikoilleen laitapakeiksi.

Kotijoukkueen maalilla oli tuttuun tapaan Antti Kaikkonen ja puolustuslinja oli muodossa Panu Pykäläinen - Simo Majander - Veeti Karppanen - Aleksi Mykrä. Alkuperäisessä kokoonpanossa Karppasen paikalla oli Veeti Laiho, mutta muutos ennen ottelua alkua oli Laihon mukaan varotoimenpide: "Viikolla on ollut treeneissä pientä vaivaa polvessa, niin päätin levätä, ettei vamma pahene ja että pystyn olemaan seuraavassa pelissä täydessä iskussa."

Keskikentän pohjalla Toppisen parina oli Jari Hassel ja kymppipaikalla Joakim Joutjärvi. Hyökkäyskolmikko oli muodossa Niklas Rautomäki - Jussi-Pekka Rämä - Daniel Kaiga.

Ottelu alkoi räväkästi. Vajaan minuutin kohdalla Rämä oli päästä sijoittamaan pallon verkkoon, mutta Jäntevän maalivahti Tim Räihä ehti juuri ja juuri väliin. Vain parikymmentä sekuntia myöhemmin Rämä nosti pallon maalivahdin yli ja Kaiga puski komeasti avausmaalin parista metristä.

Yhdeksännellä minuutilla Joutjärvi antoi vasemmalta puolelta kulmapotkun, joka johti toiseen osumaan Jäntevän kenttäpäädyssä. Maali merkittiin lopulta omaksi maaliksi.

Paine Jäntevän päädyssä jatkui varsinkin ensimmäisellä jaksolla lähes taukoamatta. Kymmenen peliminuutin täytyttyä paikkoja saivat niin Kaiga noustuaan oikealta kuin Rämäkin keskemmältä, mutta Räihä sai estettyä lisäosumat.

Avausjakson alkupuoliskolla Jänteväkin sai joitain laukauksia - lähinnä melko kaukaa maalista - eikä näistä ollut suurta vaaraa MyPa-vahti Kaikkoselle. Pari torjuntaa miehen täytyi silti tehdä.

Parisenkymmentä minuuttia oli pelattu, kun Rautomäki kaadettiin rankkarialueella, ja tuomarin oli laitettava pallo pilkulle. Rämä latasi pallon varmasti vasempaan alanurkkaan.

Pari minuuttia edellisestä Rämä tuplasi illan maalimääränsä. Pykäläinen nousi vasemmalta keskittämään Rämälle, joka viimeisteli jalalla varmasti. 4-0.

Eikä taaskaan mennyt montaa minuuttia, kun Rämä oli taas pahanteossa. Majander laittoi pallon liikkeelle kulmapotkusta oikealta ja Rämä onnistui tökkäämään pallon maaliin takanurkalta.

Vahvasti vasemmalta noussut Pykäläinen alusti vajaan puolentunnin kohdalla toisen maalin, ja senkin teki Rämä. Pykäläinen sai oikean jalan laidalla vapaaksi, keskitti ja Rämän hipaisu riitti liruttamaan pallon ohi maalivahti Räihän.

Reilu vitonen oli avausjaksoa pelaamatta, kun maalivahti Räihä rikkoi vahvasti oikealta noussutta Kaigaa rankkarin arvoisesti. Maalitykkimme Rämä sai tilaisuutensa ja käytti sen. Pallo jälleen vasempaan alanurkkaan. 7-0.

Kenties Jäntevän paras tilanne tuli muutama minuutti ennen taukoa. Shanenico Tuominen pääsi puolittain läpi oikealta, mutta Kaikkonen tuli kauas ulos maaliltaan ja pelasti nollat omassa päässä.

Toisella jaksolla tilanteita ei syntynyt enää aivan solkenaan, varmasti osittain selvistä numeroista johtuen. MyPan kahdeksas maali tuli lähes ensimmäisestä tilanteesta jaksolla, noin tunnin kohdilla. Rämälle pelattiin pitkä palloa vasemmalle, josta mies eteni maalin lähes kulmalle saakka ennen kuin siirsi pallon takakulmalle, jonne rynnännyt Hassel laittoi pallon häkkiin.

Paluun kentille tehnyt Martikainen nousi 71. minuutilla vasemmalta ja keskitti aikaisin. Pallo näytti jo päätyvän puolustajien tai maalivahdin haltuun, mutta jotenkin se livahti takanurkalle Olli Mäkelälle, joka latasi pallon maalin kattoon. 9-0.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua toinen paluun tehnyt, Kähkönen, kikkaili itsensä hienosti ohi parista miehestä keskelle ja laukoi pallon vain vähän ohi Jäntevä-maalin. Siinä olisi ollut komea osuma paluuottelussa, mutta kyllä Kähkönen osoitti muutenkin olevansa taas kunnossa.

Alkoi jo näyttää siltä, ettei kymmentä maalia saataisi täyteen, mutta Joutjärven vasemmalta antama kulmapotku päätyi varsinaisen peliajan juuri täytyttyä maalinedushässäkkään, josta kukas muu kuin Rämä tykitti pallon maaliin. 10-0.

Jos oli Jäntevällä ikävä ja turhauttava ilta, niin ottelun viime hetkillä maalivahti Räihä teki muutaman hienon torjunnan ja vallin yleisökin lämpeni rumista lukemista huolimatta parhaansa tehneelle veskarille.

Kuuden maalin Rämä kommentoi lopputulosta: "Voihan siihen olla tyytyväinen. Ei me parasta pelattu kuitenkaan." Murskalukemien ollessa taululla on Rämän mukaan luonnollista, että: "Kyllä siinä vähän mennään ihan jokainen siihen samaan kävelyyn mitä vastustajakin."