VOITTO KIRPOSI KÄSISTÄ VIIMEISELLÄ HETKELLÄ

VOITTO KIRPOSI KÄSISTÄ VIIMEISELLÄ HETKELLÄ

MYPA oli avaimet käsissään kolmen pisteen ottamiseen, mutta voitto kirposi näpeistä viimeisellä mahdollisella hetkellä. Heikki Pulkkisen ja Samuel Lindemanin paluu avauskokoonpanoon nosti kuitenkin hieman suupieliä ylöspäin.

MYPA aloitti terävästi. Se piti keskikentällä peliä hyvin kontrollissaan kun pitkän loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Samuel Lindeman sekä Joonas Tiihonen johtivat tyylikkäästi keskikentän orkesteria. Vierasjoukkue meni johtoon jo 11. minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta Tomi Räikkönen sai pallon ja syötti pallon Heikki Pulkkisen jalkaan maalin eteen jolla oli helppo työ laittaa pallo maaliin.

Eikä aikaakaan kun pallo oli toisen kerran PKKU:n verkossa ottelun 12. minuutilla. Benjamin Niveri lähetti omalta kenttäpuoliskolta loistavan pystysyötön Jussi-Pekka Rämälle joka sijoitti pallon totutusti verkkoon ja MYPA oli mennyt nopeassa tahdissa 0-2-johtoon.

Maalitehtailu sai jatkoa 14. minuutilla ja tällä kertaa asialla oli kotijoukkue. MYPAn puolustus pelasi lepsusti ja PKKU:n Hedi Khayat pääsi leikkaamaan vasemmalta laidalta keskustaan. Tarkka laukaus upposi takanurkkaan ohi MYPA-vahti Tomas Turusen.

Pitkään ei taas tarvinnut odotella seuraavaa tilannetta kun MYPA oli lähellä tehdä kolmannen maalinsa heti seuraavasta hyökkäyksestä. Rico Ryöpäksen laukaus kolahti kuitenkin tolppaan. MYPAn epäonneksi seuraavan maalin teki jälleen kotijoukkue. Keskialueen pallonmenetyksen seurauksena Robbie Azodo pääsi tasoittamaan ottelun 21. minuutilla.

Tilanteita riitti molemmissa päissä. Jussi-Pekka Rämä laittoi kertaalleen pallon maaliin kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. Rämä kuitenkin ohjasi pallon selvästi kädellään maaliin ja tuomari nosti tilanteesta "Jupelle" myös varoituksen. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Tomas Turunen onnistui torjumaan vastahyökkäyksestä tulleen laukauksen.

Vierasjoukkue kampesi itsensä vielä johtoon ensimmäisen jakson loppupuolella. Tilanne sai alkunsa kun Tomi Räikkönen harhautti tyylikkäästi kotijoukkueen puolustuksen ja pelasi pallon maalin eteen Jussi-Pekka Rämälle. Rämän yrityksen PKKU:n maalivahti Ville Ulmanen vielä torjui mutta jatkotilanteessa pallo ajautui Kaarel Ustalle joka laukoi MYPAn 2-3 taukojohtoon.

Toinen puoliaika sujui maalipaikkojen suhteen rauhallisemmissa merkeissä. MYPA oli tosin jakson alussa lähellä maalintekoa kun Joonas Tiihonen vapautti Rämän maalipaikkaan. Ulmanen kotijoukkueen maalilla esitti näyttävän torjunnan ja piti PKKU:n pelissä mukana.

MYPA näytti vääjäämättä olevan matkalla kohti täyttä pistepottia kun pystyi tiiviillä puolustuspelillä pitämään PKKU:n poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Paketti rakoili kuitenkin viimeisellä mahdollisella hetkellä. Kotijoukkue sai lisäajalla hyökkäyspäässä rajaheiton. Pitkä heitto rangaistusalueen sisään aiheutti sekaannusta MYPAn puolustuksessa ja lopulta Joonas Puljujärvi pääsi tuikkaamaan pelin tasoihin.

Peli loppui MYPAn keskialoitukseen ja näin pisteet tasattiin lukemin 3-3.

MYPA jatkaa Kakkosessa seuraavaksi vierasottelulla 7.7 Joensuussa JIPPO:a vastaan.

 

 

3-3

(2-3)

11. 0-1 Heikki Pulkkinen (MYPA)

12. 0-2 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

14. 1-2 Hedi Khayat (PKKU)

21. 2-2 Robbie Azodo (PKKU)

42. 2-3 Kaarel Usta (MYPA)

90+3 3-3 Joonas Puljujärvi (PKKU)

MYPA

2. Benjamin Niveri

6. Joonas Tiihonen (75. Esko-Petteri Pesari)

7. Rico Ryöpäs

8. Heikki Pulkkinen (C)

9. Samuel Lindeman (78. Jari Hassel)

10. Tomi Räikkönen (82. Leevi Perkiö)

14. Simo Majander

16. Jussi-Pekka Rämä 25. var

18. Oskari Nurminen

22. Kaarel Usta

25. Tomas Turunen (mv)

 

Vaihtopelaajat:

3. Leevi Perkiö

5. Kaan Kovanen

11. Esko-Petteri Pesari

12. Miika Korpela

13. Olli Kähkönen

17. Jari Hassel

19. Arttu Huovila

PKKU

Avauskokoonpano:

4. Joonas Puljujärvi

5. Jonne Ihanainen

7. Hedi Khayat 90. var

9. Saku Haiko (68. Akseli Haapalainen)

11. Robbie Azodo

12. Ville Ulmanen (mv)

15. Touko Laakkonen

20. Milo Jung (89. Valtteri Laatunen)

23. Ahmed Said 48. var (55. Roni Mäkilä)

26. Santeri Bergman

27. Fareed Sadat

 

Vaihtopelaajat:

3.Viljami Suihkonen

6. Valtteri Laatunen

14. Akseli Halonen

16. Roni Mäkilä

19. Lauri Karjalainen

21. Akseli Haapalainen

72. Antti Silvennoinen