Sarjakauden avausta odotetaan malttamattomana - "Lupaan, että yleisö näkee taistelevan MYPAn"

Sarjakauden avausta odotetaan malttamattomana - "Lupaan, että yleisö näkee taistelevan MYPAn"

 

Myllykoskella odotetaan innostunein mielin Ykkösen sarjakauden alkua. Palloliiton viimeviikkoisen päätöksen myötä sarjan ensimmäinen kierros tullaan pelaamaan juhannuksen jälkeen, kesäkuun viimeisenä lauantaina 27.6.2020. Kausi jatkuu aina lokakuun loppuun saakka, jolloin selviävät vuoden 2020 nousija - ja putoajajoukkueet.

Sarjakauden tarkkaa otteluohjelmaa odottava MYPA-leiri on valmistautunut kauden avaukseen koko kevään poikkeustilanteen ajan tiiviisti yksilöharjoittelun avulla. Epävarman tilanteen rauettua joukkue on palannut yhteisharjoitusten pariin menneellä viikolla - vallitsevaa kokoontumisrajoitusta noudattaen joukkue on treenannut pienissä ryhmissä liitolta saatujen ohjeiden mukaisesti. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla koittaa odotettu paluu tämänhetkiseen normaaliin. 

- Tuleva viikko, toukokuun viimeinen, jatketaan edelleen pienryhmissä rajoitteiden kera. 1.6. aloitamme joukkueharjoitukset normaalisti hygienia - ja muut ohjeistukset huomioiden, päävalmentaja Ilkka Mäkelä valottaa joukkueen suunnitelmaa. 

Niin pelaajien kuin valmennusjohdonkin kesken uutinen joukkueharjoituksiin palaamisesta otettiin luonnollisesti ilolla vastaan. Jari Hasselin mukaan tunnelmat myllykoskelaisleirissä ovat hyvät, ja sarjakauden avausta odotetaan Saviniemessä malttamattomana.

- Läpi kevään jatkuneiden yksilöharjoitusten jälkeen on hienoa nähdä joukkue jälleen kasassa. Vaikka sarjakauden alkua odotetaan kovasti, on tärkeää, että saamme muutaman viikon ajan harjoitella yhdessä, Hassel pohtii. 

Myös Mäkelä on samoilla linjoilla aikataulun suhteen.

- Kesäkuun neljällä harjoitusviikolla ennen sarjan alkua painottuvat joukkuetaktiset asiat sekä fyysisesti lajinomaisen terävyyden palauttaminen. Ehdimme pelata vain kaksi harjoitusottelua, joten niiden painoarvo on merkittävä, "Ili" lisää.

Poikkeustilanne lisäsi oheisharjoitusten arvoa

Poikkeuksellinen kevät toi mukanaan muutoksia myös pelaajien henkilökohtaisiin harjoitusohjelmiin. Hasselin mukaan pallotreenin ohella oheisharjoitusten merkitys poikkeustilanteessa korostui entisestään.

- Omalla kohdallani kevään harjoittelu toteutui hyvin pitkälti peruskuntoa ylläpitämällä lenkkeilemällä ja erilaisten juoksuharjoitusten parissa. Lisäksi tein paljon muun muassa pyörälenkkejä.

Laitapuolustaja Nuutti Laaksonen kuvailee kevään olleen opettavainen, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että joukkueharjoituksia on ollut ikävä.

- Olen harjoitellut kaksi kertaa päivässä, paljon juoksua ja pallokosketuksia. Mahtavaa, että treenit ja sarjakausi hiljalleen käynnistyvät. Toivon, että kausi saadaan vietyä turvallisesti loppuun saakka. 

Koronatilanteen aikana myös MYPAn pelaajatilanne koki muutaman muutoksen. Edmundo Robinsonin kanssa on sovittu pelaajasopimuksen purkamisesta, ja viime kaudelta tuttu Oskari Nurminen on hakenut pitkän tauon jälkeen tuntumaa joukkueharjoituksista. 

"Olemme aina olleet iskussa syksyllä"

Jari Hassel näkee sarjakauden poikkeuksellisessa alkamisajassa myllykoskelaisittain positiivisen puolen. 

- Terveisiä koko seurayhteisölle. Lupaan, että yleisö tulee näkemään taistelevan MYPAn. Kauden myöhäisessä alkamisajassa on hyväkin puoli, olemmehan aina olleet iskussa erityisesti syksyllä, Hassel toteaa viitaten edelliskausien voitokkaisiin syyskierroksen otteluihin.