KÄRKIOTTELUSSA ISOT PANOKSET

KÄRKIOTTELUSSA ISOT PANOKSET

MYPA matkaa lauantaina Mikkeliin jossa se kohtaa Rantakylän kentällä sarjakakkosen SavU:n. MYPA johtaa sarjaa tällä hetkellä kuuden pisteen turvin, joten kärkikamppailussa on tavallista isommat panokset. Voitto tai tasapeli riittää MYPAlle varmistamaan nousujuhlat Kakkoseen. Tappio siirtäisi ratkaisun vielä viimeisille kierroksille, tosin SavU:lla on MYPA-ottelun jälkeen enää yksi peli jäljellä.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Saviniemessä oli ehdottomasti MYPAn kauden paras esitys. SavU kaatui Myllykoskella lukemin 3-0. Heikki Pulkkinen, Samuel Lindeman ja Paavo Kujala vastasivat MYPAn maaleista. Yksi tuon ottelun käännekohdista nähtiin pelin ollessa 2-0. SavU sai rangaistuspotkun jonka Miika Korpela kuitenkin torjui.

MYPAn lähtökohdat otteluun ovat erinomaiset sillä loukkaantumisia ja pelikieltoja ei ole. Joukkueen keskittyminen on ollut rautaista läpi kauden, joten jo pelkästään se luo hyvän pohjan isojen panosten kärkikamppailulle. Pitkään sairastelujen takia poissa kokoonpanosta ollut Niko Roittokin palasi Ri-Pa-ottelussa vahvasti takaisin kentälle viimeistellen yhden maalin. MYPAn keskikenttä on täten palannut vanhaan tuttuun koostumukseensa.

Rantakylän kentältä pisteitä ei kuitenkaan ilmaiseksi. SavU:n pienikokoinen kotikenttä on ollut vuosien saatossa haastava paikka yhdelle jos toiselle joukkueelle. Joukkueen hyökkäyspään vaarallisuus on syytä edelleen muistaa. Yhdeksän maalia viimeistellyt Mehdi Mohammadi ja kahdeksan kertaa osunut Mikko Mutka kuuluvat Kolmosen parhaimpiin hyökkääjin. Mutka on tosin neljästä edellisestä kamppailusta ollut poissa SavU:n kokoonpanosta.

Kolmesta viimeisimmästä kamppailustaan SavU on voittanut kaksi ja pelannut kerran tasan. Maaleja se on tehnyt vain kaksi vähemmän kuin MYPA eli 45. Kuudestatoista pelistä saldona on 12 voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Puolustuspelissä tilastojen valossa SavU jää MYPAn jälkeen kun päästettyjä maaleja on 21 ja MYPAlla niitä on vain viisi.