MyPa - MP/SavU perjantaina klo 18:30

MyPa - MP/SavU perjantaina klo 18:30

Sarjassa neljäntenä majaileva MP:n junioreista koostuva MP/SavU matkustaa perjantaina Myllykoskelle MyPan vieraaksi.

Ottelu pelataan KSOY Stadionilla perjantaina 7.7 klo 18:30.

Kauden alla MP/SavU yllätti MyPan harjoitusottelussa peräti 5-1 -lukemin, mutta Kolmosen kausi alkoi takkuisesti: viidestä ottelusta vain yksi voitto ja yksi tasapeli. Sen jälkeen vauhti onkin ollut varsin hyvää, sillä lopuista viidestä sarjaottelusta MP/SavU on napannut neljä voittoa ja yhden tasapelin. On toki huomioitava, että suurin osa voitoista on tullut häntäpään joukkueita vastaan. Maalitehtailu on viime kierroksilla ollut joka tapauksessa hurjaa - 27 maalia viiteen viimeiseen otteluun.

MP/SavUn joukkue koostuu pitkälti MP:n P20 -joukkueesta, mutta mukana on muutamia P17-joukkueessakin pelaavia. Yksi suurimmista tulevaisuuden tähdistä lienee Veikko Karttunen, joka on takonut paljon maaleja niin P17- kuin P20 -joukkueissa, minkä lisäksi nuori mies debytoi Ykkösessäkin kesäkuun lopulla. Kolmosen kahdeksassa ottelussa on syntynyt yhtä monta maalia.

MP/SavUn kohdalla eräs oleellinen kysymys lienee peluutus, sillä vain pieni osa pelaajista on pelannut edes suurinpiirtein kaikissa Kolmosen otteluissa - mahdollisesti juniorijoukkueissa saadun pelimäärän tasaamiseksi. Toisaalta jotkut pelaajista seilaavat myös ykkösjoukkueen ja reservin välillä. Hyvänä esimerkkinä on joukkueeseen kokemusta tuova KTP-kasvatti Niklas Leinonen, joka on pelannut parisenkymmentä Veikkausliigaottelua ja kolmisenkymmentä Ykkösen ottelua, sekä Niila Forsell, joka on pelannut yhdeksässä Ykkösen ottelussa tehden yhden maalin ja kahdessa Kolmosen ottelussa tehden neljä maalia.

Jos vierailijoiden kokoonpanossa on paljon kysymysmerkkejä, niin valmennus lienee vakaammalla pohjalla. Päävalmentaja Antti Kuismala on entinen maalivahti, jolla on tilillään viidestä eri seurasta yhteensä 208 Veikkausliigan ottelua, joista 82 pelasi muuten MyPassa kausilla 2009-2012. MP:n kasvatti on pelannut kotiin ja toimii nyt toista kauttaan Kolmosessa päävalmentajana samalla, kun valmentaa P20-joukkuetta eli pitkälti samoja pelaajia.

Valmentajana toimiva Juho Pasoja on, jos mahdollista, vieläkin kokeneempi kuin päävalmentaja Kuismala. Hän on pelannut 224 Veikkausliigan ottelua, minkä lisäksi A-maaotteluita kertyi vuosina 2003-2008 viisitoista ja siihen päälle vielä futsalmaajoukkueenkin otteluita. Entinen toppari pelasi muutaman vuoden myös ulkomailla Norjassa. Vaikka Pasoja on merkitty MP/SavUn valmentajaksi, hänen päätyönsä on MP:n Ykkösessä pelaavan edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävä.

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela tietää, millainen joukkue on vastassa: "MP/SavU on todella hyvä joukkue, pelaava ja josta löytyy erittäin lahjakkaita nuoria pelaajia. Joukkue pyrkii kääntämään tilanteet nopeasti, ja tässä meidän pitää olla hereillä koko joukkueen. Tästä osoituksena talvella pelattu harjoitusottelu Mikkelissä 6-1 pataan. Kun pojat muistavat tämän tuloksen, niin ei siinä mitään poppakonsteja tarvita, että pojat ovat hereillä pelin alusta lähtien."

Tärkeän voiton kärkiottelusta HaPKia vastaan ottanut MyPa on siirtynyt sarjakärkeen ja luonnollisesti haluaa paikkansa myös pitää. Kokoonpanosta lienee poissa armeijaan lähtenyt Veeti Laiho, joten viime otteluissa topparin paikkansa vakiinnuttaneen Simo Majanderin rinnalle tarvitaan uusi pelaaja. Olisiko se alkukaudesta topparina esiintynyt Veeti Karppanen tai mahdollisesti heinäkuun aikana loukkaantumisesta toipuva Niko Ritola?

Saarela kertoo puolustuksen suoriutumisesta viime aikoina: "Puolustus on toiminut suhteellisen hyvin, mutta pelien alut on kyllä ollut hieman hakemista. Kun koko joukkueen alueellinen tasapaino on hyvä, se helpottaa myös puolustuslinjan työtä. Tietysti Laihon lähtö armeijan leipiin tuo pienen ongelman, mutta joukkueesta löytyy kyllä paikkaajia."

Toinen poissaolija viime otteluista on Väinö Hietala, mutta mies kertoo paluun olevan lähellä: "KTP-pelissä tuli loukkaantuminen. Magneettikuvassa kantapäästä löytyi ylimääräinen luu, joka ilmeisesti aiheuttaa kipua akillesjänteen seudulle, mutta ei pitäsi olla mitään sen hälyttävämpää loukkaantumista. On kestänyt muutamat reenit, joten olen pelikunnossa ensi pelissä."

Tommi Roposen ja Hietalan poissaolojen myötä Niklas Rautomäki on saanut paljon peliaikaa laitahyökkääjänä, mutta nyt Hietalan palatessa kilpailutilanne kiristyy. "Oma kausi on mennyt nousujohteisesti, pelituntuma paranee peli peliltä," Rautomäki kertoo. MP/SavU -ottelusta hän odottaa tiukkaa taistelua.

Mainittakoon lopuksi, että sopimukset MyPan kanssa talvella tehneet nuoret Veeti Niemi ja Otto Heimonen ovat edustaneet alkukauden FC Lahden SM-karsintoja pelaavaa P17-joukkuetta määräaikaisilla siirroilla. Joukkue sijoittui karsintasarjassa kolmanneksi ja eteni SM-sarjaan, joka alkaa heinäkuun lopulla. Niemi on tehnyt 15 ottelussaan kolme maalia ja Heimonen kymmenessä ottelussaan yhden maalin.