MYPA NOUSEE KAKKOSEEN

MYPA NOUSEE KAKKOSEEN

MYPA purkasi vahvan latauksensa jo ensimmäisellä puoliajalla. Tutut tehomiehet nousivat jälleen kerran esiin ja ratkaisivat maaleillaan sen, että MYPA pelaa kaudella 2018 Kakkosessa!

Ottelun ensimmäinen puoliaika Rantakylän pienikokoisella kentällä oli viihdyttävää peliä. Kotijoukkue SavU näytti MYPAn tavoin olevan pirteällä jalalla liikenteessä ja varsinkin joukkueen ykköstykki Mehdi Mohammadi oli terävällä pelipäällä. Mohammadilla olikin vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen ottelun ensimmäinen maalintekopaikka. Miika Korpela epäroi hieman vastaantulossaan ja pallo pomppi Mohammadille joka yritti nostaa saksipotkulla pallon maaliin. Yritys meni kuitenkin niukasti yli MYPAn maalin.

Vain muutama minuutti tästä ja MYPA oli jo räjäyttämässä paikalle saapuneita fanejaan täyteen huutomyrskyyn. Samuel Arponen vapautti fantastisella pystysyötöllään Tomi Räikkösen täysin vapaaseen maalipaikkaan. Räikkönen sijoitti pallon hallitusti maaliin, mutta avustava liputti tilanteen valitettavasti paitsioksi.

Vain minuutin verran ehdittiin edetä tästä tilanteesta kun SavU sai hyvästä paikasta vapaapotkun vasemmalta sivustalta. Etukulmaan lähteneen laukauksen Miika Korpela kuitenkin torjui vuorenvarmasti.

19 minuuttia oli pelattu kun MYPA ja Tomi Räikkönen kolisteli kotijoukkueen maalikehikoita. "Tomppa" taituroi todella näyttävän volleyn rangaistusalueen rajalta mutta jäi vielä tällä kertaa ilman palkintoa.

Ottelun 22. minuutti toi sitten lopulta toivotun tuloksen. Terävästi rakennetusta hyökkäyksestä Samuel Arponen ampui pallon ensin ylärimaan. Jatkopalloon ehti ensimmäisenä Räikkönen joka iski MYPAn 0-1 johtoon.

Johtomaalinsa jälkeen MYPA sai vahvan draivin päälle. 25 minuuttia oli pelattu kun Jussi-Pekka Rämä sekä Samuel Lindeman joutuivat toteamaan SavU-maalivahti Mikko Lahikaisen olevan hyvässä torjuntavireessä. 26. minuutilla Lahikaisen hyvä vire ei tosin enää riittänyt kun Samuel Lindeman nakutti pallon tarkalla laukauksella takakulmaan ja MYPA siirtyi 0-2 johtoon.

SavU oli heti MYPAn maalin jälkeen äärimmäisen lähellä kavennusta. Vierasjoukkueen onneksi vasemmalta puolelta tullutta keskitystä seurannut pusku kolahti ylärimaan ja puolustus hoiteli loput.

Kotijoukkueen vaaranpaikka herätti jälleen MYPAn. 31. minuutilla Samuel Lindeman heitti pitkän syötön puolustuslinjan taakse ja lähetti samalla Jussi-Pekka Rämän vauhtiin. Tilanne näytti jo valuvan SavU-vahti Mikko Lahikaisen käsiin, mutta maalivahti juoksi vastaantulossaan jotenkin ihmeellisesti ohi pallosta. Rämä nappasi pallon itselleen ja kävi siirtämässä punavalkoiset 0-3 johtoon.

Kotijoukkueen valmennusjohto reagoi tilanteeseen tekemällä peräti kolme vaihtoa ottelun 35. minuutilla. Erikoisen tilanteesta teki se, että joukkueen näkyvin pelaaja Mehdi Mohammadi otettiin samassa rytäkässä vaihtopenkin puolelle.

Maaleja ensimmäisellä puoliajalla ei enää tehty vaan tauolle lähdettiin MYPAn johtaessa 0-3.

Toinen puoliaika ei pelillisiä ihmeitä juuri tarjonnut. MYPAn paras lataus jäi puoliajan jälkeen pukukoppiin, mutta sitä tuskin kovinkaan moni päivän tai kahden jälkeen enää muistelee. Loppujen tulos tästä ottelusta oli pelillisiä asioita tärkeämpi. Puolustus oli totuttuun tapaan jälleen kerran rautaisen varmaa ja sen turvin MYPA selvitti toisen puoliajan kunnialla. Tosin kotijoukkueen hyökkäyksiinlähdöt ja epätoivoiset kaukolaukauset jättivät sarjakakkosesta varsin hampaattoman kuvan.

Toisen puoliajan mainittavimpiin tilanteisiin taisivat jäädä Tomi Räikkösen heppoisesti saama varoitus, joka tiesi hyökkääjän varoitustilin täyttymistä ja pakkohuilia kauden viimeiseen kotiotteluun. Kortti heilahti myös Joonas Vainiolle miltei välittömästi kun laitapuolustaja ehti tulla vaihdosta kentälle.

Läpi koko kauden joukkuettaan upeasti tukeneet MYPA fanit saivat lopulta haluamansa ja erotuomari Pessi Pursiaisen loppuvihellyksen soidessa osa faneista ryntäsi kentän puolelle onnittelemaan pelaajia komeasta voitosta ja sarjanoususta Kakkoseen kaudeksi 2018!